Stare stvari, privjesci, ploče, antikviteti i danas su **prekrile** bugojanske ulice – Vrbas naselje, Kovaćušu. Stanari ne pozdravljaju pridošlice sa buvljaka. Iz Inspekcije  najavljuju veliko čišćenje nelegalne prodaje.

VEĆE grupa prodavaca sa  buvljaka, pored stadiona u Bugojnu priključila se starom bugojanskom **Buvljaku** i zaposjela još nekoliko ulica u naselju. Stare stvari, privjesci, ploče, antikviteti, i danas su **prekrile** ulice –  trguje se ispod samih prozora stanara. Iz inspekcije najavili su veliko čišćenje kako prošle godine tako i danas,do čišćenja nije došlo…
Godinama unazad, trgovci starudijama, ali i vrijednim stvarima, starim novcem, knjigama, lusterima radili su, svakog petka od zore pa do podneva   . Stanari Vrbas naselja, ipak, ne pozdravljaju pridošlice sa **divljeg buvljaka**.

Ovo je jedno strašno ruglo! – žali se Meho , jedan od stanara. – Noću ne može da se spava, jer se oni svađaju oko zauzimanja mjesta. Ostavljaju smeće iza sebe, koje je izvor zaraze. Svakako da Bugojno treba da ima buvljak, pa neka im JP pronađe prostor za prodaju, ali neka ih skloni od naših prozora.


Obale rijeke preplavljene su smećem.

Razbacani kartoni, plastične čaše i kese. Nesnosan smrad koji se širi, slika je koju smo zatekli na ulazu pijace.

Kako navode građani koji žive u blizini, najviše ih brine nehigijena i mogućnost zaraze.

Kako navode građani koji žive u blizini, najviše ih brine nehigijena i mogućnost zaraze.

– Nepodnošljiv je smrad koji se širi Vrbas naseljem i pijacom. Zelena površina ispred pijace umjesto za odmor i predah služi isključivo za obavljanje svih vrsta fizioloških potreba ljudi. Pijaca nije odvojena običnom  ogradom od fekalne zelene zone. Brinem se zbog naše dijece koja se igraju ispred   te iste pijace – kaže jedan zabrinuti građanin koji nam je i poslao fotografije   pijace.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *