Nekadašnji učenici Gimnazije Mahmut Bušatlija u Bugojno proslavljaju 42 godinu mature te su se tom prilikom okupili došavši doslovno iz svih krajeva svijeta.

“Ovo je generacija 1977. godine, rođeni 1958., poprilično smo godina nakupili, ali smo ponosni što smo danas okupili 38 bivših učenika ove škole, koji dolaze iz doslovno svih krajeva svijeta. Emocije su takve da mnogi govore kako   od uzbuđenja nisu spavali.

Veliko mi je zadovoljstvo danas biti sa vama i smatram da je veliki uspjeh svakog profesora da svoje učenike vidi kao zrele, porodične i uspješne ljude.

“Svi kažemo niste se ništa promijenili, ali ipak jesmo. Opet, sa ovim emocijama kao da ponovo imamo tih 19 godina kad smo izašli iz ove zgrade. Fasada je malo drugačija kao i ovog grada, ali iznutra smo kao i grad, koji ima ovo srce, kao i mi ljudi”, zaključila je profesorica.

Druženje prepuno emocija u prisustvu oko 38 nekadašnjih učenika ove prestižne Gimnazije, koja se može pohvaliti da je tokom svog postojanja iznjedrila dobre profesore, inženjere, advokate, ljekare,predsjednike,ministre…sjetno kaže profesorica Marija Papić .

 

Osjećam se lijepo, ne kao nekad, ali mi je drago što sam danas ovdje i što imam priliku da vidim drugove sa kojima sam proveo mladost i najljepši dio života – sjetno kaže Ahmed Kicoprof.

Za vrijeme našeg školavanja svi smo se družili zajedno i pomagali jedni drugima. Smatram da je Gimnazija u to vrijeme bila jako dobra škola sa dobrim nastavnim kadrom koji su nam dali osnove da krenemo dalje kroz život – ističe Ahmed Kico,prof..

Nakon srdačnog susreta starih prijatelja, koji su zajedno sjedili u školskim klupama, trčali hodnicima, učili, zezali se i provodili lijepe školske dane, druženje je nastavljeno u Restoranu. Bilo je pjesme, plesa, a najviše smijeha.

 

 

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *