Sabirajući građu o kulturnom i društvenom životu u Bugojnu u toku minulih vremena,imao sam sreću da upoznam Stipicu Strujića,sina pokojnog Ive iz Bugojna.Stipica je dugo radio u “Špediciji”.Kada sam ga prije nekoliko godina posjetio,ljubazno me primio,i nastajao da pomogne koliko je mogao.Pored ostalog,dao mi je da presnimim i fotografiju Hrvatskog pjevačkog zbora “Tomislav”iz Bugojna koja je snimljena 1938.godine.

Iako je već u vrijeme kada smo razgovarali bio star čovjek,pamćenje ga je vrlo dobro služilo , i on mi je kazao imena svih članova zbora na prikazanoj fotografiji.

U gornjem redu (sa ljeva na desno)su:

Nikica Freškura,Nine Tabaković,Stipo Subšić,Dilber Franjo,Grgić Ljupko,Ivo Struić,Ivo Pavlović,Anto Horvat,Luka Pejašinović,Ljutomir Šandrk,Nine Durin,Dragan Domančinović i Nikica Kolovrat.

U srednjem redu:Franjo Tabaković,Ivša Grgić,Vilima Jurišić,Kolak Dragica,Nevenka Tabaković,Ankica Ivoš,Anđelka Patron,Ana Šandrk,Lucija Grgić,Ljuba Jurišić,Jela Kolovrat,Stipica Tabaković i Stipo Kolovrat.

U donjem redu:Dragica Marković,Marica D,Visković Finka,Emilija Srtuić,Anika Radoš,Ivo Struić,profIvo Matanić,ružica Antunović i Šandrk Zora.

Ovo je samo jedan kratak izvod iz moga materijala “Kulturni i rštveni u Bugojnu od 1878.do 1954.

 

 

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *