Sastojci:

 

250 g kus-kusa,

100 ml maslinovog ulja,

2-3 kašike aceta balsamica,

2 celera,

240 g leblebije iz konzerve,

2 jaja,

300 g odrezaka svježe tune,

200 g većih cherry paradajza,

1 kašičica kapara,

so, suhi začin, crni biber,

paprika začin,

1 luk,

svježi vlasac,

limeta.

 

Priprema:

 

  1. Kus-kus prelijte sa 500 ml posoljene kipuće vode, promiješajte i ostavite pet minuta.

Ohlađeni kus-kus stavite u zdjelu, začinite sa 4 kašike maslinovog ulja i acetom balsamicom. Dodajte narezan celer i ocijeđenu leblebiju.

 

  1. Jaja tvrdo skuhajte. Tunu narežite na kockice, a paradajz popola. Na tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja pa kratko popecite tunu zajedno s paradajzom. Dodajte kapare, posolite i pospite biberom.

 

  1. Na veći tanjir za posluživanje stavite pripremljeni kus-kus, složite jaje i pospite paprikom. Ukrasite lukom, u sredinu stavite tunu s paradajzom i kaparima. Pospite vlascem, pokapajte svježe iscijeđenim sokom limete i maslinovim uljem.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *