KK „Promo“ odigrao je u nedjelju, 28. aprila najveću  utakmic u historiji kluba . Utakmica starih rivala, KK “Promo” Donji Vakuf i KK “Turbina” Jablanica opravdala je očekivanja, u kojoj su na kraju zasluženo slavili “Momci s Vrbasa” rezultatom 75:71 (20:18; 21:12; 20:18; 14:23). Donjovakufljani su bolje otvorili utakmicu, ali su se gosti brzo vratili i nisi dozvolili ozbiljniju razliku u prvom periodu. Ipak, u drugom periodu, “Promo” nošen podrškom s tribina igra jaku, požrtvovanu odbranu, sa “bacanjem na glavu” za svakom loptom, ostavivši “Turbinu” na svega 12 poena u toj četvrtini. U nastavku ista priča, velika borba i strašan tempo s obje strane. “Promo” u nekoliko navrata diže prednost na 15 poena, ali se “Turbina” ne predaje. Vraćaju se čak tri puta, ponajviše zahvaljujući brzim kontra-napadima, ne dozvoljavajući mirnu završnicu ekipi Kenana Juge. U samom finišu prednost pada na svega četiri poena. U tim trenucima “Promo” maši i nekoliko slobodnih bacanja, ali opet velika požrtvovnost u odbrani ne dozvoljava preokret. Sirena je označila kraj, na semaforu je stajalo 75:71 i veliko slavlje je moglo početi. Ovom pobjedom “Promo” se plasirao u finale, u kojem će igrati protiv zeničkog “Čelika”. Oni su u trećem susretu savladali “Igman Burch”.

Bio je ovo službeni dio izvještaja o onome što se događalo na terenu. Za ono što je bilo na tribinama teško je naći prave riječi. Iz Jablanice je doputovala grupa od preko 100 navijača, ali “najbolji navijači na svijetu” imali su pravi odgovor. Preko hiljadu Donjovakufljana nosilo je svoju ekipu tokom cijelog susreta, grmilo je “Donji Vakuf, Donji Vakuf.. Promo, Promo.”, od trogodišnjaka do stogodišnjaka, svi su disali i navijali kao jedan, svjesni da prisustvuju jednom od najljepših događaja u historiji svog grada. Kako je god teško naći riječi za opisati atmosferu sa tribina, još je teže naći prave riječi zahvalnosti za podršku tokom cijele sezone, a posebno u ovoj utakmici. Zato, dragi prijatelji, dragi članovi porodice zvane KK “Promo”, jedno veliko HVALA VAM.

P.S.: Još nije gotovo. Dva koraka smo do pehara. Napravimo ih zajedno, za “Momke s Vrbasa, za Donji Vakuf, za historiju. – stoji na zvaničnoj fb stranici KK „Promo“

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *