U organizaciji Omladinske banke Donji Vakuf na sceni Doma kulture danas je izvedena predstava „Družba Pere Kvržice“, a u okviru finalizacije projekta „Porodični dani“.

Predstavu „Družba Pere Kvržice“ Hrvatskog kazališta Travnik premijerno je izvedena pred donjovakufskim osnovcima.

„Članovi Omladinske banke već nekoliko mjeseci realiziraju aktivnosti kroz projekat „Porodični dani“, a završnica istog je današnja predstava koju je izvela mala scena Hrvatskog kazališta Travnik. Drago nam je da su osnovci iz naših škola imali priliku pogledati predstavu izvedenu na osnovu klasika Mare Lovraka, Družbu Pere Kvržice“, kazala je Lejla Velić, član odbora Omladinske banke Donji Vakuf.

Dječji roman, Družba Pere Kvržice jedan je od poznatijih romana Mate Lovraka. Hrvatsko kazalište Travnik danas je u Donjem Vakufu izvelo, petu po redu, predstavu „Družba Pere Kvržice“

„Zaista vlada velika potražnja za izvedbom jednog klasičnog djela, a to i jeste smisao teatra, da bude ogledalo društvene stvarnosti i odgovornosti. Tako i naše kazalište igra jedno klasično djelo u modernom i virutalnom svijetu u kojem djeca danas žive, kojom šaljemo poruku kako se ipak polazi od klasike. Tako je i Družba Pere Kvržice, lagano djelo za razumjeti, a ipak sa jakom porukom – da je na kraju svega sve u jedinstvu i zajedništvu“, kazao je Ante Bilić, direktor Hrvatskog kazališta Travnik.

Po završetku predstave, članovi Omladinske banke Donji Vakufu uručili su oko 150 paketića osnovcima.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *