Kako smo uvjek vjerovali da je ovo web-portal, bar u moralnom smislu, vlasništvo upravo čitalaca kojima se dopada ono što radimo, nemamo kome da se obratimo sem onima zbog kojih i postojimo. Da ne podsjećam da je portal potpuno otvoren i da nemamo nikakvu zvaničnu pretplatu; da ne podsjećamo koliko vam velikih, često ogromnih tekstova plasiramo bez ikakve naknade; da ne podsjećamo da su nam izvori prihoda limitirani, a mnogi oglašivači još uvjek nedostupni. I da vas podsjetimo: tekstovi jesu besplatni, ali naš rad košta!

Biću potpuno iskren: od svih poslova koje radim kao glavni urednik, najteže mi je da pišem otvoreno pismo čitaocima. Ne samo zbog činjenice da takvo pismo ne sluti na dobro, već zbog neprijatnog grča u želucu da opet tražimo podršku, suočeni sa starim i, naravno, novim finansijskim problemima. Dobre vjesti poput činjenice da iz dana u dan imamo sve više čitalaca ostaju u zapećku pred neumoljivom činjenicom da je donacija čitalaca poslednjih mjeseci uglavnom, sem rijetkih izuzetaka, presušila, možda i zbog činjenice da već šest mjeseci nismo pravili medijsku paniku, sve verujući da ćemo nekako uspjeti da ostanemo na nogama. Razumjem i čitaoce: i oni su, kao i mi, povjerovali da je sve u redu.

Uz večite finansijske udare na ionako siromašan portal, krenule su i zdravstvene nevolje; bar mjesec dana ove godine proveo sam na bolovanju, propuštajući sve ono što smo htjeli da   podjelimo s čitaocima. Recimo, imali smo namjeru da povodom prvog rođendana našeg portala, napravimo ekskluzivne tekstove i galerije koje bismo poklonili svim našim donatorima.

Kad je riječ o dobrovoljnoj pretplati koja nam je neophodna, znam, naravno, da ogromna većina naših čitalaca nisu milioneri, naprotiv; svako od vas ima svojih finansijskih i drugih problema. Ali, kako smo uvjek verovali da je ovo web-glasilo, bar u moralnom smislu, vlasništvo upravo čitalaca kojima se dopada ono što radimo, nemamo kome da se obratimo sem onima zbog kojih i postojimo. Da ne podsjećamo da je portal potpuno otvoren i da nemamo nikakvu zvaničnu pretplatu; da ne podsjećamo koliko vam velikih, često ogromnih tekstova plasiramo bez ikakve naknade; da ne podsjećam da su nam izvori prihoda limitirani, a mnogi oglašivači još uvek nedostupni. I da vas podsetimo: tekstovi jesu besplatni, ali naš rad košta!

Gdje ćete, ako ne na Bugreg.ba, čitati tekstove takvih autora kakvi su, naši .

Bez lažne skromnosti, gotovo da smo jedini koji pokušavaju da praktično pokažu da zajednički regionalni kulturni prostor stvarno postoji. Za nas su vrjednosno jednake teme iz Bugojna, koliko iz Travnika. Želimo da se okupimo oko zajedničkih tema i sjećanja, a ne da vam tabloidno serviramo idiotluke kojih su mediji prepuni do povraćanja.

 

Šta, konkretno, tražimo od vas? Da nas podržite mjesečnom ili godišnjom pretplatom, po vašem izboru.

Kolika je mesečna pretplata? Onoliko koliko možete da odvojite i koliko mislite da zaslužujemo. Ako, pak, mislite da bugreg.ba nije vrjedan vaše finansijske pažnje, i to je legalno, poštujemo.

A za šta vam je potreban novac? Da platimo održavanje, provajdera, da nabavimo rjetke fotografije koje niko nema, da popravimo beznadežno stare kompjutere, da nekako kupimo polovan skener… spisak je nepotpuno dug.

Kako da nam pomognete? Jednostavno, nabrojaću sve načine kako da nam pomognete – ako odlučite da nam pomognete.

 

Pridružite nam se odmah! Budite naš partner u ovoj misiji i naši korisnici znaće to da cijene! Postanite jedan od Sponzora , aktuelnih tema i eksluzivnih priča. www.bugreg.ba – 062 555 906

UPLATE U BIH

Žiro račun :3384002547143242 otvoren kodUniCredit Bank poslovnica Bugojno
Svrha: Donacija

ZA UPLATE VAN BIH

BANK: UniCredit Bank dd Mostar

Kardinala Stepinca / Bosnia and Herzegovina
SWIFT Code: UNCRBA22
IBAN: BA39 3384 0028 4038 5882

Full name of the client
NAME: Elvedin Tajar
ADRESS: Armije BiH 11 / 70230 Bugojno

Number of the client account:

40209969101 EUR
Svrha: Donacija

Šta god da odaberete od ovih varijanti – odlično ste odabrali! Donirajte za razum! Zato se još jednom, a unaprjed, zahvaljujem svim dragim čitaocima koji su  ono najdragocenije što imamo! Za bilo koju informaciju javite se na: bugregional@gmail.com

Hvala, vaš Bugreg.ba

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *