Kupovinom domaće vode BiH bi uštedjela 20 miliona KM godišnje.
U Bosnu i Hercegovinu se svaki mjesec uveze na hiljade tona vode iz drugih zemalja zbog čega cijela država i njeni građani direktno gube nekoliko miliona KM.

Prema podacima za prošlu godinu, BiH je na uvezenu vodu potrošila skoro 20 miliona KM.

Prema mišljenju stručnjaka, kupovinom domaće umjesto uvezene vode BiH bi svaki mjesec mogla od novca koji ostane u zemlji otvoriti nekoliko stotina radnih mjesta za nezaposlene, kojih u BiH trenutno ima više od 500.000 hiljada.

“BiH nema jedinstven niti inteligentan stav ako govorimo o zaštiti domaće proizvodnje, te je tako i u ovoj oblasti. Neko je rekao gdje počinje BiH tu prestaje logika. Tržište je rasparčano, mnogo je donosioca odluka koji žele profitirati i to odlično koriste sve strane kompanije i naravno da se neće ustručavati kada im se tržište samo nudi i kada se svi relevantni domaći akteri ne mogu i ne žele uvezati da budu jači i sposobniji na tržištu”

Naša priča

Čak i u okolici većih bosanskih gradova se još uvijek mogu naći prirodni, čisti prirodni izvori.  

Sasvim je sigurno da je najidealanija voda za piće ona koja se natoči na prirodnom nezagađenom izvoru u čistu staklenu ili keramičku posudu. Ovakva voda je izrazito prozirna i čista. 

Zdravstvene koristi ispijanja izvorske vode ‘Husića vrelo’ 

Na lokalitetu ‘Husića vrelo’ u naselju Vesela kod Bugojna,nalazi se vrhunski izvor vode .Ne sadrži kemijska onečišćenja.

Izvorska voda dolazi iz čistog podzemnog izvora i istječe prema površini. Iz tog razloga ne sadrži većinu onečišćenja koje se tipično nalazi u pitkoj vodi.Štiti zube i kosti Pomoći će i da zubi i kosti ostanu jaki i dobre strukture tj. gustoće.

Čisti, osvježavajući okus izvorske vode prilično se razlikuje od okusa vodovodne vode. Zbog toga mnogi piju Bugojansku vodu ,više vode nego obično. A ispijanje dovoljne količine vode je temelj za održavanje dobrog zdravlja.

Mi biramo prirodne izvore visoke kvalitete koji sadrže mnoge prirodne minerale koji su prikladni za dugoročnu potrošnju. Naša prirodna voda za piće je prirodno laka alkalna voda i uključuje korisne razine kalija, kalcija, natrija, magnezija i silicijeve kiseline.

Naša EIGHT® brand prirodna izvorska voda izrađena je od prave izvorske vode i flaširana bez filtriranja.

‘Bosna i Hercegovina uvozi ogromne količine vode, tako da vodom iz naše punionice planiramo opskrbljivati dobar dio domaćeg tržišta.

 Naša EIGHT® brand prirodna izvorska voda izrađena je od prave izvorske vode i flaširana bez filtriranja.

 

 

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *