U sklopu 8. manifestacije „Dani općine Travnik“, Rukometni klub Nova Bila organizira rukometni GBT turnir “Igrajmo rukomet – širimo prijateljstvo”. Turnir će se odigrati u nedjelju, 24. marta 2019. godine s početkom u 12 sati u Sposrtkoj dvorani Nova Bila.

Na turniru će nastupiti klubovi iz Srednje Bosne, a kako mu i sam naziv kaže, zamišljen je da se učešćem na turniru i igranjem rukometa steknu nova prijateljstva.

Osim turnira, isti dan odigrat će se i prijateljstka utakmica najmlađih članova Rukometnog kluba Nova Bila s jednim od sudionika turnira koji budu imali formirnau selekciju 2008. i mlađi.

“Ovaj rukometni turnir je naš mali dar ovogododišnjoj manifestaciji Dani općine Travnik kao mali znak zahvalnosti Općini Travnik za nesebičnu podršku našem klubu. Uvjeren sam da će ovaj rukometni dan biti pravi pektakl za sve sudionike te da će uz lijepa iskustva, iz Nove Bile ponijeti i nova prijateljstva”, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK Nova Bila.

Rukometni klub trenutno broji preko 40 članova, čime je najbrojniji sportski kolektiv u Novoj Biloj te zasigurno jedan od brojinih kolektiva na općini Travnik.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *