Šta je predsjednik Šečić obećao nogometašima i stručno štabu?

Sa pripremama za drugi dio sezone danas su startali nogometaši bugojanske Iskre.

Bugojanci su prvi dio sezone okončali na četvrtom mjestu, ali jasno je da na Jakliću nemaju ambicije vezane za osvajanje prvog mjesta i plasman u Prvu ligu FBiH.

Iako su se navijači potajno nadali da će Iskra dobiti novo rukovodstvo, te kvalitetne sportske radnike na čelu kluba sa pozitivnim idejama i željom za unapređenjem kluba u svim segmentima, tu nadu da je danas ugasio predsjednik Sportskog saveza Nedžad Šečić koji se ponovo pojavio pred nogometašima i stručnim štabom, te održao govor uoči prvog treninga.

Nije poznato šta je zapravo Šečić obećao nogometašima i trenerima. Možda da na put više neće ići kombijem sa 12 mjesta i stizati petnaestak minuta uoči prvog sudijskog zvižduka ili da će na gotovo svakom gostovanju uvijek imati i ručak. Ili možda samo jedan obrok. Ostat će tajna, s obzirom da na Jakliću nisu pozvali ni lokalne medije, a samo nogometaši, treneri i njihovi bližnji u gradu su bili upoznati sa prozivkom.

Iskra će se pripremati na Jakliću, a u planu je i odigravanje prijateljskih utakmica, kako bi se ekipa uigrala za nove izazove.  Na današnjoj prozivci šefu stručnog štaba Safetu Kmetašu odazvali su se svi nogometaši iz prvog dijela sezone, osim Adnana Tajar koji je pronašao angažman u Njemačkoj.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *