U Gornjem Vakufu-Uskoplju održana je 2. sjednica Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu  ” kojom je presjedavala ministrica Katica Čerkez u svojstvu presjedavajuće Organizacionog odbora Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu  ” i koja je pozdravila priusutne i istaknula da u Budžetu za 2019. godinu  SBK/KSB grant sporta će iznositi 810.000,00 KM i da ovo povećanje se odnosi na poboljšanje  sportske infrstrukture na SBK/KSB. Pozivam sve sportske klubove da apliciraju na Javni poziv i na taj način će  stvoriti što bolje uslove za razvoj sporta na našem Kantonu-kazala je Katica Čerkez u svome obraćanju prisutnim članovima Organizacionog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu ” kojeg sačinjavaju istaknuti sportski radnici načelnici općina SBK/KSB.

Potpredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Gorni Vakuf-Uskoplje, Sead Čaušević rekao je da su kao domaćini ove Manifestacije učinili sve za što bolju organizaciju i da će Općina Gornji Vakuf-Uskoplje kao i prije osam godina zasigurno biti dobar doomaćin najboljim sportistima i ekipa Kantona.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2018. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Gprnji Vakuf-Uskoplje, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf-Uskoplje,  BSI   Jajce,  KSC  Bugojno , JU ” Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Sekretar

U ime Sportskog saveza SBK/KSB obratio se predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i iskazao zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSBK, domaćinu Općini Gornji vakuf-Uskoplje i svim sponzorima posebno generalnom sponzoru ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja.

Organizacioni odbor podržao je  jednoglasno  odluke Ocjenjivačkog žirija koje je saopštio predsjednik Branko Pilić, a nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti koja će se održati 22. 02. 2019. godine u JU ” Centar za obrazovanje, sport i kulturu Općine Gornji Vakuf-Uskoplje ”  sa početkom u 18,30 sati uz prigodan muzički program  u kojem učestvuju BZ ” Preporod “, HKD ” Napredak “, Valentina Vavra i Vedran Marčeta i Klub mažuretkinja ” Uskopljanke ” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon sjednice Organizacionog odbora upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o generalnom sponzorstvu manifistacije ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu ” između Sportskog saveza SBK/KSB i ” ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja. U ime Sportskog saveza SBK/KSB ugovor je potpisao predsjednik Mirsad Ibrišimbegović  dok u ime ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja ugovor potpisao direktor Edin Goran.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *