Izvještaji o radu u 2016. i 2017. svih javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Općina Bugojno, dobili su podršku većine vijećnika u nastavku sjednice koja je završila kasno sinoć.

-Bilo je prijedloga da se ovi izvještaji razmatraju na ranijim sjednicama, ali nikada nisu dobili saglasnost Kolegija da se uvrste u dnevni red. Mislim da je u svemu tome bilo malo više političke pozadine, s obzirom na izbornu godinu. Možda se, jednostavno, nije htjelo ići s tom vrućom temom – kazao je predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić.

Dodaje da se razmatranje spomenutih izvještaja desilo na početku kalendarske godine i da je time otvorena mogućnost da se uskoro pred vijećnicima nađu izvještaji javnih ustanova i preduzeća za prošlu godinu.

– Usvojili smo zakljujčak po kojem su ustanove i preduzeća dužne u zakonskom roku, dakle do 31. marta, završiti svoje izvještaje o radu, a nakon toga ih trebaju dostaviti članovima Kolegija OV, kako bi se o njima mogli očitovati na nekoj od idućih sjednica. Vjerujem da će to biti već u četvrtom mjesecu – istaknuo je.

Vrljić je izrazio nadu da će se sjednice OV Bugojno ubuduće održavati redovno kako je to i predviđeno poslovnikom o radu, i da će rezultirati donošenjem kvalitetnih rješenja za sve stanovnike bugojanske općine.

Da je rad vijećnika bio konstruktivan, potvrdio je u svojoj izjavi i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća Salih Gurbeta.

-Za pohvalu je to što su svi izvještaji javnih ustanova i preduzeća pozitivno ocijenjeni. To je, naravno, jedan stimulans više našim direktorima i upravnim odborima da nastave da rade ovim tempom – kazao je.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *