Nakon sramnog saopštenja Senada Šepića u kome je iznio gnusne optužbe na račun poslanika NB u PD FBiH, Veliki odbor NB, kao najviši organ stranke, daje punu podršku novom rukovodstvu Kluba Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i oštro osuđuje podli, niski i potpuno diletantski napad Senada Šepića na poslanike NB, koji su u skladu sa poslovnikom o radu Parlamenta i uz saglasnost osnivača i Velikog odbora NB, formirali Klub koji će u budućnosti zastupati interese i politiku legitimnih organa NB, saopćeno je danas iz Velikog odbora Nezavisniog bloka.

Saopštenje koje potpisuje Salko Sokolović prenosimo u nastavku:

– Senad Šepić je na prethodnim izborima izgubio legitimitet predstavljanja politike NB, ali tu činjenicu ne želi da prihvati, te je i pored izgubljenog legitimiteta nastavio da sprovodi autokratiji u stranci koju vodi kao privremeni predsjednik, ne poštujući Statut stranke niti u jednom segmentu.

Današnje saopštenje i uvrede na račun legitimno izabranih poslanika samo su neki u nizu očajničkih pokušaja Senada Šepića da se održi na čelu stranke, koju je isključivo on, svojim neadekvatnim vođenjem i kršenjem Statuta, doveo u nezavidan položaj.

Krajnje je vrijeme da gospodin Šepić pogleda istini u oči i prizna građanima Bosne i Hercegovine i samom sebi da nema kapacitet za vođenje projekta kakav je trebao da bude Nezavisni blok. Takvim postupkom pomogao bi prije svega samom sebi, jer svakodnevni gnusni ataci na dojučerašnje kolege ga sve više brišu sa bh. političke scene.

Članovi Kluba Nezavisnog bloka u PD FBiH pokazali su smjelost, odvažnost i dosljednost i sigurni smo da će izvornu politiku NB u Parlamentu FBiH prezentovati na pravi način i da će NB nastaviti da se širi i djeluje na način koji će služiti građanima BiH, a ne ličnim interesima.

Veliki odbor Nezavisnog bloka

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *