Direktorica i pedagogica Gimnazije “Ismet Mujezinović” u Tuzli Alma Mujkanović i Nura Ćosićkić operisane su sinoć na Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, zbog teških povreda glave kojem im je nanio profesor engleskog jezika Fuad Isabegović.

– Pacijentice N. Ć. i A. M. operisane su zbog povreda glave, obje su trenutno u stabilnom stanju i van životne opoasnosti. One su i dalje smještene na Klinici za neurohirurgiju, gdje su jučer i primljene – rekla je glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Profesor Fuad Isabegović ispitan je u Policijskoj stanici Centar i danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. U tužilaštvu još ne mogu govoriti o detaljima slučaja, jer nisu dobili policijski izvještaj, piše Faktor.

Saznajemo da je profesor Isabegović svoje kolegice nakon verbalnog sukoba, udarao čekićem – macolom  po glavi.

Nezvanično nam je potvrđeno da je okidač za ovaj  fizički napad bio disciplinski postupak koji se u školi vodio protiv Isabegovića, kojem je prijetila suspenzija sa radnog mjesta.

Ovaj profesor je, naime,  i ranije pravio probleme u školi,  te su se na njega žalile kolege, učenici i njihovi roditelji. Navodno je znao zaključati učenike u učionici, proizvoljno ispravljati ocjene…

Ipak, niko, barem do sada, nije pominjao fizičke obračune u školi.

Nezvanično saznajemo i da će Isabegovića teretiti za dva pokušaja ubistva s obzirom na to da je kolegicama nanio teške povrede glave.

Također, protiv njega će odmah uslijediti suspenzija, a potom i disciplinski postupak.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *