Javna kuhinja u našem gradu svakodnevno priprema obroke za oko 100 naših sugrađana koji su na spisku Centra za socijalni rad. Osim u hrani, uposlenici Javne kuhinje svakodnevno svojim korisnicima pomažu i na drugi način.

-Uz redovne obroke, uvijek se nađe obrok više za one koji pokucaju na naša vrata, posebno za vrijeme hladnih zimskih dana, kada je teško doći do posla – kazala je Feni rukovodilac ove kuhinje Edina Čardžić.

Dodaje da kontinuiranu podršku radu spomenute kuhinje pruža lokalna vlast, te sami građani koji su puno puta do sada pokazali svoju humanost.

-Uz namirnice, oni često poklanjaju odjeću, obuću i druge stvari, potrebne našim korisnicima. Nastoje pomoći na razne načine, zbog čega smo im veoma zahvalni – naglasila je.

Ističe da su u 2018. realizirane brojne donacije, koje su dostavile pojedine humanitarne organizacije i udruženja, te da su u pretpraznično vrijeme obradovani i najmlađi članovi porodica u stanju socijalne potrebe.

-Njima smo podijelili novogodišnje paketiće, koje su obezbijedili srednjoškolci okupljeni u vijeća učenika, odnosno hemijsku sekciju gimnazije – kazala je.

Zaključuje kako su uposleni Javne kuhinje u proteklom periodu “pritekli u pomoć svim ljudima koji su se, u određenom trenutku, našli u nevolji“, te da će isto činiti kada se god ukaže potreba za to.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *