Široko prisutan problem o kojem se ne priča

Mobing prema mišljenju stručnjaka je više od obične uredske svađe. Definiše se kao kontinuirano psihičko zlostavljanje i ponižavanje druge osobe s ciljem ugrožavanja njenog ugleda i ljudskog dostojanstva.

Prema navodima radnice, u razdoblju od 2015. do 2017. godine, dok je radila u JU , trpjela je ponižavanje, diskriminaciju, kao i spolno zlostavljanje.

Sve je počelo, kako piše bivša uposlenica, nakon što je postavljena na mjesto sekretarice. Tada ju je, tvrdi , šef počeo redovito zlostavljati, čak i seksualno. Navodno ju je pozivao da se sastanu, hodao   po kancelariji i nudio joj seks, a kada bi ostali sami u kancelariji, neprimjereno ju je dirao.

U prosincu 2017. godine, tijekom jednog od verbalnih napada koji je pretrpjela od strane šefa,obavjestila je odgovorna lica. Slučaj je zataškan zbog ljubomornog muža koji bi naudio mome šefu.

Lice u svom iskazu navodi da šef nije reagovo na njene  molbe da prestane, već od nje traži da se opusti. “‘Ne znaš što propuštaš’ –to su bile njegove glavne riječi i onda je rekao ‘pa znaš ukoliko bi ti stupila sa mnom u seksualni odnos i ukoliko bi sa mnom bila prisna ti bi imala veliku korist. Ti znaš da sam ja vrlo utjecajan , ugledan . Moraš razmisliti o ovome, ja mislim da si ti jednostavno malo iznenađena mojim postupkom pa ti kao nije jasno’, ispričala je Uposlenica .

Nastavlja se …

 

 

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *