Ovaj najdisciplinovaniji fudbaler započeo je igrati fudbal 1966.godine u “iskra”iz Bugojna.Rođen je 1948. U Bugojnu se zadržao do 1972.godine,,gdje je igrao za prvu momčad uz trenera Brnju,Vitasa i na kraju Gojkovića.Poslje toga obreo se u Visočkoj “Bosni”,gdje se zadržao blizu dvije godine.U donjevakufsku sredinu i “Radnik” došao je 1974.godine, i tu je ostao pet godina,da bi prešao u “Slogu”Gornji Vakuf i ostao do 1981-Vratio se ponovo u Donji Vakuf i zu bio sve do 1983.godine kad odlazi u FK Makljen u Prozor.

U Iskri je debitovao u Mostaru protiv “Veleža “1968.godine,kad je “Iskra”pobjedila 9:0 u prijateljskom meču u pripremi za prvenstvo.

Kalimero je sa Radnikom pobjedio u četvrtfinalu Kupa Maršala Tita 1979/80,godine,Iskru iz Bugojna sa 3:1,da bi u polufinalnom meču izgubili u Kaknju sa 4:3 od Rudara.U Makljenu je igrao pet godina ,iako sa dosta godina,veoma dobro je nastupao  za dvije sezone proglašen najboljim igračem Hercegovačke zone i igrao je za hercegovačku repenzetaciju.Kalimero je govorio je da mu je najdraže bilo igrati u Donjem Vakufu,jer su tu stvarani pravi drugarski i prijateljski odnosi,pa zato najviše voli grad na Vrbasu.

Sastav Radnika sa šapinom:Krić,Radojčić,Bambur,Ilić,Selman,Alkić;Karadža;Bašić,Malkić,Vidović,Šimić,Andžić trener Slobo Miranović

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *