U KRISTALNOJ SALAI OPĆINE BUGOJNO Večeras je   Održana Promocija knjiga “48 nijansi poslovica” Nedžad Š. Milanović 

U izdanju Teatre FEDRA Bugojno svjetlo dana, kao i tamu noć, ugledala je i knjiga Nedžada Š. Milanovića “48 nijansi poslovica”. 

Promotori knjige su bili Željko Milošević iz Trebinja, Amel Ugarak i Suad Velagić iz Bugojna (zato što su upoznati sa radom i djelom cijenjenog autora Nedžade i zakleli se da su pročitali knjigu). 
Odlomke iz knjige su čitali Senad Milanović, glumac iz Bugojne i Nedim Milanović, student industrijskog inžinjeringa iz Bugojne 

BIOGRAFIJA AUTORA 
Nedžad Š. Milanović je rođen u prošlom stoljeću (4.6.1963.) U Vakufu (Gornjem). 
Osnovnu i srednju školu završava u navedenom Vakufu. 
U Sarajevu je studirao književnost na Filozofskom fakultetu uz veliku turbulenciju (što kad ti dodije, pa ti opet ne dodije, ha ha, ha ha, i tako …). Značajne su (veoma) prostorije ferijalne družine u to doba na Filozofskom. 
Danas radi kao profesor bosanskog jezika u Bugojnu, gdje živim. Oženjen je i otac dva sina (jedan diplomirao, a drugi ide k tome). 
Dugogodišnji je član Teatra FEDRA, stalni član OO Festivala Fedre BiH, Susreta pozorišta / kazališta lutaka BiH, Bugojanskog likovnog bijenala i Festivala TIFBU. 
Pisanjem se bavi od djetinjstva i mnogo onoga što je napisao, založio se (namjerno).
“Čovjek koji je pratio bubamare” – 2016. godina Za svoje dosadašnji književni album ” Crveni makovi” – 2008. godina “Moć” – 2011. godine “Čovjek koji je pratio bubamare” objavio je četiri romana: 
“Ispod Crnog vrha” 

 

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *