Istim povodom, danas je položeno cvijeće kod spomen-obilježja ispred zgrade gimnazije i na lokaciji centralnog šehidskog mezarja, gdje je odata počast svim antifašistima koji su poginuli u proteklim ratovima braneći Bugojno i Bosnu i Hercegovinu
 
Nizom prigodnih manifestacija u Bugojnu se obilježava 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
 
Održana je svečana akademija na kojoj je, o značaju obilježavanja jednog od najvećih praznika naše zemlje, govorio bugojanski načelnik Hasan Ajkunić
 
– Mi jesmo mala država, ali smo uvijek bili primjer drugim državama da narod ovdje živi zajedno stoljećima, i da će tako živjeti i ubuduće, kazao je.
 
Istaknuo je da “vrijeme iza nas nismo mogli birati, i da se svi trebamo okrenuti budućnosti”
 
– Bosna i Hercegovina je jedan ćilim, praznik boja. To je mjesto okupljanja svih naroda i narodnosti, i svi težimo da imamo ista prava. Na nama je da idućim generacijama ostavimo bolje uvjete za život, naglasio je Ajkunić.
 
– Principima ZAVNOBIH-a naglašeno je da Bosna i Hercegovina pripada svakom njenom građaninu. Tolerancija i suživot su jedini ispravan put za sve nas, i danas nam je potrebniji više nego ikada do sada, poručio je.
 
U kulturno-zabavnom dijelu svečane akademije sudjelovali su članovi Gradskog hora Bugojno, Amaterskog pozorišta “Fedra” , Ženskog vokalnog ansambla HKD “Napredak”, T i Vokalnog ansambla Bugojno.
 
Istim povodom, danas je položeno cvijeće kod spomen-obilježja ispred zgrade gimnazije i na lokaciji centralnog šehidskog mezarja, gdje je odata počast svim antifašistima koji su poginuli u proteklim ratovima braneći Bugojno i Bosnu i Hercegovinu.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *