Ovu informaciju   otkrio je Burcu Uygur, direktor švicarsko-turske kompanije Dido Group koja vodi projekt izgradnje naselja od skoro četiri miliona eura.

“Završili smo 60 posto izgradnje. Proteklih dana radimo brzim tempom, koliko nam to vremenski uslovi dozvoljavaju. Trenutno nemamo nikakvih problema i sve teče svojim tokom”, kazao nam je Uygur.

Prvi kupci, uglavnom Arapi, već su rezervisali svoje kuće u luksuznom naselju. Uygur nam govori kako su tome poprilično doprinijeli angažmani njegove firme na sajmovima u Dabaiju i Kataru.

“Obišli smo dosta sajmova gdje smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine. Takav je, naprimjer, bio sajam u Kataru kojeg je organizovala Turska. Na sajmu su sve bile turske firme, a mi smo bili jedini iz BiH. Na tim okupljanjima primijetili smo kako Arapi imaju veliko interesovanje za BiH. Jako ih zanima šta se dešava u ovoj zemlji, ali to interesovanje ne možemo tako lako prebaciti na prodaju. Naime, kada im ispričamo šta sve trebaju uraditi kako bi imali nekretninu na svoje ime u BiH, odmah se povlače. To nam je najveći problem. Arapi u Turskoj mogu kupiti kuću na svoje ime bez problema, a procedure s papirologijom u BiH su duge i naporne, što nam krati put do prodaje. Međutim, i pored toga postoji interesa za kupovinu. Naročito su zainteresovani državljani Dubaija”, otkrio nam je Uygur.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *